Idag har det blivit min tur att öppna en lucka i the Creative Collectives julkalender. En kalender full med julig inspiration hela vägen fram till julafton. Plus några bonusdagar efter jul och nyår! Tänk vad fint va! Har du missat de tidigare luckorna tycker jag du ska kolla ikapp. (Du hittar länkar till alla luckorna hos Gina på Willowday.) Så mycket fint har gjorts av så många duktiga kreatörer. Mitt bidrag till kalendern blir en piñata-presentask. Jag har länge velat göra en piñata, men helt enkelt inte tagit mig tiden till att göra en. Och till jul tycker jag det passar fint att lägga lite extra krut på att slå in paketen. Så därav den här, i mina ögon perfekta kombinationen! Jag vet att jag hade blivit glad i alla fall! Dessutom funkar den fint att hänga upp precis som en vanlig piñata när paketet är öppnat.

 

DIY Piñata gift box
(gif)

Presentask-piñata

Svårighetsgrad:
▲▲△△△

Tidsåtgång:
▲▲▲▲△

Du behöver:

✢ kartong
✢ sax (brytbladskniv eller skalpell kan också vara bra att ha)
✢ skrivarpapper
✢ linjal
✢ maskeringstejp
✢ limstift

Beskrivning efter bilderna

DIY Piñata gift box

Gör såhär:

✢ Börja med att skära ut valfri form i kartong. Jag valde att göra en stjärna och ritade direkt på kartongen. Rita en till likadan stjärna, men gör den knappt 1 cm större än den andra. Den större stjärnan blir locket och för att det ska vara lättare att öppna och stänga gör du den något större. Förutom lock och botten behöver du också själva kanten. Jag gjorde min 10 cm hög, men du kan själv bestämma hur stor kartong du vill ha. Anpassa efter det du vill slå in.

✢ Mät ut varje kantdel för sig och tejpa fast med några bitar maskeringstejp. Har du tillgång till mjuk wellpapp (sånt som du får i en butik när du köper tallrikar tillexempel) så är det mycket smidigare och du slipper klippa till massa småbitar. Dessutom är det perfekt om du vill göra en rundad form på din pinata.

✢ Fortsätt tills du har kommit hela varvet runt. Gör sen på samma sätt på locket, men där behöver du inte ha en lika hög kant. Jag har 4 cm hög kant på mitt lock.

✢ Sen är det dags att klä själva kartongen. Jag använde mig av vanligt vitt skrivarpapper, men det funkar fint med silkespapper och kräpp-papper också. Klipp eller skär remsor av pappret, mina är 6 cm höga. Klipp ca 2/3 in på pappret och gör många klipp längs med hela remsan.

✢ Limma fast de klippta pappersremsorna på kartongen genom att stryka lim på den delen du inte har klippt i. Börja med sidorna och jobba nerifrån och upp, du vill täcka delarna av pappret som du inte har klippt i. Klä sedan framsidan. Fortsätt tills hela kartongen är täckt i papper.

✢ Klipp bort sånt som sticker ut på sidorna så att din form kommer fram. Vill du kan du limma fast ett roligare papper inne i kartongen för en snyggare känsla när paketet öppnas. Eller fyll på med silkespapper, konfetti eller annat skoj.

 

DIY Presentask pinata | Dnilva

Det här var mitt bidrag till 24 Days of Scandinavian Christmas, en julkalender från The Creative Collective Sweden som jag fick äran att gästa i år.

Lucka nr 10, som vi öppnade igår stod Britt på Remains of the Day för.

Lucka 12 öppnar Malin från Pastill imorgon.

Följ hela kalendern dag för dag hos Gina på willowday.net och på Instagram |  Facebook |  Pinterest |

 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

  1. julia 12 december, 2017 at 19:45

    så fin och rolig ide! 🙂

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *