Torkade äppelringar

Livet just nu alltså! Fullt upp, minst sagt. Jag kör events och workshops mer eller mindre varannan dag. I kväll är det dags för nästa, Pyssla och bubbla med Larsson och Lyth! Jag och Helena är i full gång med de sista förberedelserna och ska strax åka in till lokalen och börja förbereda där. Men först lite småfix på Snickeriet och ett telefonmöte som förhoppningsvis kan leda till en kul grej framöver! Jag har så mycket jag vill hinna blogga om och berätta för er, men just nu har jag fullt fokus på att leverera de uppdrag jag har tagit mig an.

Men det jag tänkte blogga om idag är torkade äppelringar. Alltså, så gott! Philip var nere i Halmstad och hälsade på sina föräldrar och från stugan fick han med sig en påse med vinteräpplen, jag hade stora planer på att baka massa goda grejer, men så låg de kvar i papeprspåsen och stod i skafferiet och började bli lite skrynkliga. Och bara för att de är skrynkliga behöver det inte betyda att de är dåliga, nejdå! Då bestämde jag mig för att göra torkade äppelringar av dem. För det är riktigt himla gott!

Det går fint att smaksätta med kanel, socker, kardemumma eller andra godheter. Men jag valde att ha mina helt naturliga, för det är så gott det också. Perfekt att äta som de är tillsammans med lite nötter eller att klippa ner i yoghurten till frukost.

 

Torkade äppelringar

Jag torkade mina äpplen i en svamp- och frukttork. Det är för övrigt en helt fantastisk apparat, som absolut tar stor plats, men den är så himla bra så det väger upp. Vi har bara torkat svamp och äpplen hittills, men jag är sugen på att göra bananchips som jag tror är en hit. Sen funderade jag på om det går att torka apelsiner och annat för att göra någon slags potpurri. Jag har ingen aning, men är himla taggad i alla fall. Och har du ingen tork funkar det faktiskt bra att torka i ugn på låg värme eller genom att trä på en tråd eller grillspett och låta stå i närheten av ett element till exempel.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *