Rosa smoothie med rödbeta och lingon

Först och främst, tack för alla hejarop angående mitt förra inlägg både här och på min instagram. Jag och Philip är väl kanske de två i världen som är mest peppade, men fint att få hurra och grattisrop från alla håll och kanter. Nu är det däremot dags för veckans smoothie! Som ni kanske märkt är jag helt fast och mixar ner både det ena och det andra som jag sörplar i mig till frukost. Här om dagen vågade jag på mig en för mig lite läskigare variant. En rosa smoothie med rödbetor i. Läskig på grund av att jag tycker att rödbetor lätt kan få en lite jordig smak och det känns inte så gott att dricka något som smakar jord. Men färgen är istället magisk! Men vet ni, det var rätt gott! Min kompis Stefan berättade att han brukar blanda rödbeta + lingon och att de dels är nyttigt, men att lingon och rödbeta ihop underlättar nitratets omvandling till kväve. Vet inte exakt vad det innebär, men det låter helt klart bra i mina öron!

 

Rosa smoothie med rödbeta och lingon

Rosa smoothie med rödbeta och lingon

(1 stort glas)

 • 1/4 rå rödbeta (eller 1/2 om den är liten)
 • Lingon
 • 1/2 morot
 • Ingefära efter smak
 • Färskpressad limesaft
 • En skvätt äppeljuice eller äppelmust
 • Lite vatten

Ha ner alla ingredienserna i en blender eller mixer. Här kan du anpassa smaken efter vad du själv gillar. Jag tycker ingefära är supergott och har alltid i rätt mycket så det verkligen smakar ingefära. Moroten och äppelmusten hjälper till med sötman.  Och för att få bort den jordiga smaken av rödbetan är både lingonen och syran från limesaften bra. Så jobba fram en smak du gillar genom att provsmaka ofta och komplettera med det du tycker fattas. När det är gott sen är det klart!

 

Rosa smoothie med rödbeta och lingon

Det är för övrigt inte alltid mina smoothies blir lika fina. Här om helgen fick jag feeling och hade några ensamma hallon i min gröna smoothie. Det skulle jag aldrig ha gjort. Jag vet helt klart att grönt och rött blir brunt… Väldigt mycket brunt. Men gott var det om än lite ful färg. Nåja! Jag fortsätter på min smoothie-resa.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

 1. Ellen 31 januari, 2018 at 12:23

  wow! färgen från rödbetan är verkligen fin! jag gör mest smoothies på hallon och blåbär, men borde verkligen testa med något nyttigare. rödbeta är en bra kandidat!

  Reply
 2. Ronette 1 februari, 2018 at 23:45

  Spännande med rödbeta och lingon i smoothie! Kanske får testa det någon gång. Jag hade en period då jag alltid gjorde smoothies på björnbär. Tycker de känns ganska underskattade.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *