Dags att se hur min mage har vuxit mellan vecka 19 till vecka 23! För det har den verkligen gjort. (I skrivande stund är jag i vecka 24, så nu är vi mer eller mindre ikapp med de här uppdateringarna!) Från att jag inte har känt att jag har så mycket mage så har jag börjat att stöta i saker med den, jag får absolut inte plats i mina gamla byxor länge och det är full aktivitet där inne.

Magens utveckling

Även om magen har sett himla olika ut beroende på dagsform så tycker jag att magen i vecka 19 var ganska liten och skulle med god vilja kunna misstas som ordentligt uppsvullen mage. Men något jag helt klart känt är att det är en mage mer på riktigt nu. Kläderna är trånga och jag behöver verkligen investera i lite nya plagg. Tyvärr missade jag att fota vecka 20 då jag dels var sjuk men också hade så mycket jobb. Såhär i efterhand himla synd, för det känns lite som att det hände något där under den veckan och att magen blev större just då.

Annars har jag under de här veckorna känt ganska mycket rörelser i magen när jag lägger mig i soffan på kvällen. Då blir det ett himla liv där inne. Annars känner jag faktiskt inte av bebisen så mycket när jag gör andra grejer. Jag tror det beror mest på att min moderkaka ligger i framvägg vilket gör att det blir som en stötdämpare från alla sparkar och buffar. Ibland när det varit väldigt lugnt länge där inne kan jag bli lite nojig, men oftast brukar jag få lite rörelser när jag lägger mig på rygg och slappnar av. Det känns ändå skönt att ha ett litet knep för att få ett livstecken.

Mående

Under de här veckorna har jag fortfarande mått bra. Jag har tagit mig iväg till gymmet några gånger och både yogat, gått på shape och kört egna pass. Det är något jag verkligen vill fortsätta med, men jag kan ibland känna att jag är lite för rädd för att göra fel när jag tränar. Men som jag har förstått det så handlar det om att bara känna efter och sunt förnuft. Vad känns bra och vad känns inte bra? Och sluta då såklart när det inte känns bra. Men hittills har det främst varit skönt att få känna att jag är mitt gamla jag och kan göra och vara ganska mycket som jag brukar.

Jag sover fortfarande ganska bra om nätterna, vaknar dock ibland på natten och måste gå upp och kissa, fasen vad jag blir kissnödig alltså. Väldigt tydligt att det är någon som trycker på blåsan. Annars håller jag tummarna att jag fortsätter att må såhär bra. Är tacksam för varje dag.

Övrigt

Vi har kollat på barnvagn och har väl mer eller mindre bestämt oss för en modell. Philip har läst och lärt sig ALLT om barnvagnar så nu är han som ett lexikon. Otroligt skönt att han gillar att leta upp information och grotta ner sig. Det känns kul och det gör att det blir lite mer på riktigt. Nu ska vi bara ta oss tid att beställa den.

LÄS OM GRAVIDVECKA 15-18 HÄR

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

11 Comments

 1. Ellen 25 februari, 2018 at 10:12

  åh, fina du!! så himla mysigt att få hänga med i hur magen och måendet utvecklar sig. är fortfarande så himla glad för er skull!

  Reply
 2. Maja 25 februari, 2018 at 16:21

  SÅ mysigt att läsa! Jag gjorde inte det där vecka för vecka med min Hedvig men tror nog att jag ska försöka göra det vid nästa graviditet när det är dags för den. 🙂

  Reply
  1. Anna María 2 mars, 2018 at 08:01

   Vad roligt att höra. Jag tänker att det är en kul grej att se tillbaka på även om jag inte riktigt för veckodagbok. Men det är redan nu väldigt roligt att se skillnaden på hur magen ändå växer hela tiden.

   Reply
 3. Wilda 25 februari, 2018 at 18:38

  väldigt fint att få följa och åh så spännande! <3 håller tummarna att mående håller i sig länge.

  Reply
  1. Anna María 2 mars, 2018 at 07:56

   Tack! Jag håller också tummarna att måendet fortsätter i samma banor! 🙂

   Reply
 4. Vicky 26 februari, 2018 at 06:24

  sååå fantastiskt spännande och fint!!!

  Reply
  1. Anna María 2 mars, 2018 at 07:49

   Spännande är det minst sagt. Jag har ju ingen aning om någonting! Allt är så nytt. Känner att kontrollbehovet i mig får stiga åt sidan.

   Reply
 5. Ida 1 mars, 2018 at 06:39

  åh så kul! Jag är också i vecka 24, eller nej, vänta byter idag så 25 nu. Är beräknad 20 juni, Min moderkaka ligger inte i framvägg men jag känner knappt av honom ändå. tre-fyra gånger per dag, min BM sa att det var helt normalt fram till vecka 28 iallafall, sen ska man känna mer regelbundet och mer kraftigt så tror inte att du behöver vara nojig alls!

  Barnvagnsdjungeln alltså. Vi har inte bestämt oss, knappt varit och provkört och kollat så det är helgens projekt. Vilken lutar ni åt?

  Så kul med någon som är beräknad ungefär samtidigt! känner igen mig i nästan allt.

  Reply
  1. Anna María 2 mars, 2018 at 07:32

   VAD KUL! Jag är beräknad till den 18 juni!! Okej, skönt att höra. Allt med graviditeter är verkligen så himla individuellt. Är så imponerad av det och hur kroppen ändå funkar. Men visst är det en märklig och mäktig känsla när det rör sig i magen?

   Just nu lutar vi åt en Emmaljunga NXT60, vet inte än om vi ska ha en F eller inte. Det är väl det vi ska bestämma oss för i helgen typ. Vi vill framförallt ha en vagn som går att fälla ihop och få liten. Och där verkar NXT60 vara svår att slå.

   Men håller med! Så kul med någon mer som är beräknad i samma tid. Fint 🙂

   Reply
 6. Pingback: Gravid vecka 28 till vecka 31 | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *