En liten tjuvkik på vårt ommålade kök

Idag tänkte jag bjuda på en liten tjuvkik på vårt kök som vi målade om för några helger sedan. I ett tidigare inlägg skrev jag om mina tankar och delade med mig av inspiration till köket. För att dra det lite kort. Innan hade vi vad jag skulle säga ganska vanligt kök, troligtvis från någon gång på 90-talet. Vitt, standard och inte alls särskilt roligt. Men det funkar! Vi har länge velat göra något, men inte vetat om vi ska göra om allt eller bara en enklare renovering. Så nu lite hastigt och lustigt bestämde vi oss för att börja med att måla om allt. Väggar, tak och luckor.

För att inte köpa allt nytt så utgick vi lite från det vi faktiskt hade och valde färger och detaljer som skulle passa in i helheten. Bänkskivan i oljad ek, köksbordet från mina föräldrar (även det i ek), en gul lampa och våra rosa köksstolar fick vara grunden på färg och inspirations-paletten.

Till slut valde vi två grå nyanser från Beckers, Alabaster 528 NCS 1202-Y23R och Klippa 508 NCS S 2500-N, de är båda lite varmare i tonen och det gör liksom det lite mer ombonat tycker jag.

Budgetrenovera kök - Dnilva
Köksluckorna målade vi i Klippa 508 (NCS S 2500-N)

Det blev verkligen en så himla stor skillnad från innan. Galet vad lite färg kan göra! Ni ska såklart få se före och efterbilder på hela köket, men jag kunde inte låta bli att dela med mig av en liten tjuvkik redan nu eftersom det tar en stund att skriva det andra inlägget.

 

Budgetrenovera kök - Dnilva

Sen köpte vi faktiskt en tavellist från Betonggruvan som vi satte upp på väggen bakom köksbordet. Jag tycker verkligen den gör rummet mer ombonat och lite härligare liksom. Stort plus att en kan ha krokar, ljushållare och sticklingsrör i hyllan.

Så, det var det för nu så får ni hålla er till tåls i några dagar till innan jag visar före och efterbilder av hela köket.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

 1. Linn 12 mars, 2018 at 17:58

  Så fint det ser ut! Jag målade också om alla våra skåp i köket förra året och även om jag är den enda som kan se att det är ljusblått (och inte vitt som alla andra tror) så är jag så himla nöjd. Förstår inte hur jag igen och igen kan bli SÅ överraskad över vad färg kan göra men alltså… det blir jag! 🙂

  Reply
  1. Anna María 13 mars, 2018 at 09:39

   Tack! Visst är det en så härlig känsla! Haha, samma här, färg gör verkligen stor skillnad!

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *