I helgen var det Oscarsgalan och jag blev glad när jag såg att The shape of water vann för bästa film. Jag såg filmen när det visades på Stockholm Filmfestival i november och kan inte annat än hålla med. Filmen är otroligt värd sina 13 st oscarsnomineringar och totalt 4 st oscars (bästa film, bästa regi, bästa scenografi och bästa filmmusik). Så är du sugen på en film i helgen tycker jag du ska gå och se The shape of water!

Filmen utspelar sig i USA under kalla kriget och året är 1962. Det är en otroligt fin kärlekshistoria om en stum städerska, Elisa, som jobbar på en hemlig anläggning där diverse märliga saker pågår. En dag kommer det en mystisk vattenvarelse till anläggningen och Elisa märker att hon kan komunicera med den. Militären som experimenterar med den har däremot andra avsikter med varelsen.

 

Jag blev helt tagen av filmen och den är så vacker både i sin historia och i hur den ser ut. När jag såg filmen på Stockholm Filmfestival var huvudfotografen Dan Laustsen på plats och berättade om filmen och inspelningen. Så himla intressant att efter filmen få höra mer från någon som har jobbat med att göra det jag precis hade sett på vita duken.

Är du en trailer-person så kan du se TRAILERN här. Och är du sugen på något annat att titta på tycker jag du ska spana in min Film & serie-kategori för fler tips.

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

 1. Mikaela 8 mars, 2018 at 08:19

  Åh tyckte så mycket om den, så varm och fin! Men tycker bästa film borde gått till call me by your name, har du sett den? Längesen en film träffade mig så hårt och levde kvar i mig så länge. Den porträtteras känslan av ett brustet hjärta på ett så smärtsamt verkligt sätt jag inte upplevt förut.

  Reply
  1. Anna María 10 mars, 2018 at 09:36

   Verkligen! Otroligt varm och fin. JA! Call me by your name var så otroligt bra! Den hade helt klart också varit värd att vinna bästa film. Faktiskt väldigt mycket bra film som finns där ute nu. 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *