Garnägg – gör en fin dekoration till påsktårtan

Nu är vi inne i påskveckan och självklart bjuder Larsson och Lyth på ett till påskigt avsnitt. Idag gör jag en tårtdekoration till påsktårtan med garnägg. Kanske har du sett dem förut och kanske har de då kallats något annat? Virade ägg, trådägg eller ägg av snöre och ballong? Det är samma sak alltihop och principen är enkel. Du behöver någon form av snöre, tråd eller garn, ballong och tapetklistret. Det är kul och kladdigt! Spana in dagens avsnitt med mig och Helena på en gång!

Virade garnägg – tårtdekoration till påsktårtan

PRENUMERERA HÄR

Jag tyckte det var lite trixigt. Det var stor skillnad på vilken typ av garn jag använde och storleken på ballongen. Men jag tror att slutsatsen blir att du ska ha rikligt med tapetklister på garnet och vara noga med att lossa garnet från ballongen när det har torkat. Sen gäller det bara att hålla tummarna!

Det här med påsktårta är också en kul grej tycker jag. Fritt fram att gå loss och dekorera för fullt vilket jag alltid tycker är kul! Till vår tårta använde vi pastelligt godis på toppen. Nere som en kant runt själva tårtan är det godishalsband och på sidorna är det tefat. Så toppade vi hela tårtan med strössel och chokladägg i pastelliga färger. Plus då chokladharen som fick sitta under skogen av garnägg. Jag tycker den blev himla fin och påskig.

 

Påskpyssel - Virade garnägg

Glöm inte att prenumerera på Larsson och Lyth, samt ge en tumme upp inne på YouTube. Det hjälper oss att nå ut till fler. Glad påsk!

Sugen på mer påskpyssel? Det hittar du här!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *