Gör det själv #92

Fredag idag! Har snurrat ihop alla veckodagar den här veckan av någon anledning och har tänkt att det är torsdag både i måndags och tisdags. Oklart varför, men nu är det ändå fredag och den här helgen ska jag ta tag i mars månads rensa-hemma-projekt som är bokhyllor och skåp. Ser fram emot att ha det gjort, men inte särskilt pepp på att göra det. Nåja. Mitt framtida jag kommer tacka mig. Förutom det ska jag på klassisk hemmafest med gamla kollegor. Det ska bli kul!

Ute är det fortfarande snö och ganska så vintrigt, men våren är ändå på väg, snart. Igår vaknade jag till exempel strax efter 06 och gick upp eftersom jag inte kunde somna om. Redan då sken solen på husen mitt emot och det kändes väldigt vårigt ute även om termometern visade några minusgrader. Förutom det så ligger påsken tidigt i år så det är hög tid att påskfixa och pyssla med det om du vill hinna göra flera olika projekt. Så därför blir det en påskig blandning av fredagsinspiration den här veckan!

Fyra grejer du kan göra själv

1. Fågelbon av sockervadd via Paper & Stitch

Påsken hör väl ändå ihop med att få äta godis. Så gulligt och fint att göra små fågelbon av sockervadd och ha några pastelliga godis-ägg där i. Perfekt att en kan äta allt dessutom. Fint som en del av en dukning för påskfikat eller kanske som en tårtdekoration.

2. Kaningirlang via A Kalio Chich Life

Jag gillar påskharen och alla kaniner som framförallt finns i länder som har mer den traditionen kopplad till påsk. Det känns bra att hönan och kycklingen får samsas med fler djur. Den här kaningirlangen känns kul och enkel att göra. Just den här är gjord med filtbollar, men tänker att pom-pom-bollar borde funka minst lika bra!

3. Godislåda i origami, kanin via Studio DIY

Om du vill byta ut påskägget mot något kanske den här söta origami-kaninen kan passa? Fin liten ask för just godis, men självklart fint att stoppa andra saker i också. Rätt söt att ha på skrivbordet med lite pennor, sudd och snnat småkrafs i.

4. Morotsbuketter via Camille Styles

Ska du bort i påsk (eller i vår för den delen) och vill ta med en bukett blommor känns det här som ett klockrent sätt att slå in dem. Superfint verkligen! Funkar både som liten och stor bukett.

Och eftersom hela min hjärna är full av påsk och internet fullkomligt kryllar av pastelliga, våriga och roliga pyssel och egna projekt att göra bli det bonustips den här veckan.

BONUS: Tre sorters ägg i påskriset

Ägg till påskriset - Helena Lyth

Jag måste bara få tipsa om min partner in pyssel aka kompanjon, Helenas magiska påskägg som hon har gjort för att hänga i påskriset. Så himla fina alla tre! Vill du göra egna så finns det supertydliga steg-för-steg-beskrivningar på hennes blogg. Läs mer här: Tre ägg i papper, tyll och lera

Fler grejer du kan göra själv

Se alla   #80 / #81 / #82 / #83 / #84 / #85 / #86 / #87 / #88 / #89 / #90 / #91

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Cotton candy nests for Easter via Paper & Stitch
2. Bunny Easter Garland via A Kalio Chic Life
3. Origami Easter Bunny Baskets via Studio DIY
4. Easter carrot grenery bouquets via 

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *