Gör det själv #94

Glad påsk på er! Hoppas ni får en härlig påsk med lite ledighet och lugn. Jag befinner mig nere i Halmstad just nu. Tänkte att vi skulle möta våren här nere. Ha! Tji fick vi. I tisdags kom det nog närmare en halvmeter snö. Jahapp. Men ledigt har vi ändå haft och det har varit himla skönt. På lördag kommer resten av Philips familj till oss och då ska vi bjuda på påsklunch innan vi åker uppåt landet och hem till Stockholm igen.

Igår förberedde jag tre olika vattenbad med färg som jag tänkte testa färga lite ägg i. Lök, morötter och grönkål. Morötter och grönkål har jag aldrig testat tidigare så har ingen aning om hur det blir. Men det blev rest av det när vi åt så det kändes perfekt att passa på att koka ett färgbad. (1 l vatten + 2 msk ättikssprit + valfritt livsmedel som får puttra minst 30 min.)

Så! Idag har jag samlat ihop fyra olika sätt att måla och dekorera ägg med. Och såklart behöver det inte vara riktiga ägg utan funkar lika bra med ägg som finns att köpa i hobbybutiker.

Fyra grejer du kan göra själv

1. Gingham-mönstrade ägg via The Blondielocks

Det går såklart att göra lite vilket mönster som helst på ett ägg. Jag tycker att det blir både fint och kul att ta ett klassiskt mönster och föra över på ägg. De här gigham-äggen var fina både i mönster och färg.

2. Stänkmålade minimalistiska ägg i trä via Burkatron

Jag gillar både utseendet på stänkmålat och att göra det själv. Kul när det kladdar lite ändå och att resultatet ska vara lite slumpartat. Extra fint blev det på de här trääggen.

3. Kladdfria ballongägg via Paper & Stitch

Det här var både kul och smart! Klipp av en ballong och sätt fast på ett ägg. Går fort och är helt kladdfritt! Det här funkar kanske bäst på fejk-ägg tänker jag.

4. Grafiska ägg i svart / vitt via Helena Lyth

Och så har vi det klassiska måla mönster på ett ägg. De här grafiska i svart och vitt känns väldigt eleganta och kan bli vackert som en del av en dukning.

Fler grejer du kan göra själv

Se alla   #80 / #81 / #82 / #83 / #84 / #85 / #86 / #87 / #88 / #89 / #90 / #91 / #92 / #93

♡ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook


TRANSLATION: Here are four projects that inspire me right now. Happy DIY-weekend.
1. Gingham dyed easter eggs via The Blondielocks
2. DIY minimal easter eggs via Burkatron
3. Balloon dipped easter eggs via Paper & Stitch
4. Graphic easter eggs in black & white via Helena Lyth

1 Comment

  1. Wilda 30 mars, 2018 at 10:07

    Åh Helenas ägg är något alldeles extra! Hoppas att du får en fin påsk bästa!

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *