Då var det dags att titta på hur min mage har vuxit sen sist. Magen vecka 24, 25, 26 och 27. Och nu är vi faktiskt ikapp tiden. Så jag är i skrivande stund i vecka 27, precis som på sista bilden. Mer än halva tiden har gått och jag är nere på tvåsiffrigt i antal dagar kvar av den här graviditeten. (Paus för att ta in detta. Har knappt fattat det själv.) Om knappt två veckor är jag dessutom i den sista trimestern vilket är den sista tredjedelen av hela graviditeten. Shit pommes vad tiden går snabbt!

Magens utveckling

Ja, men den växer helt klart alltså. Nu har jag som en ölkagge och jag tycker det är lite obehagligt när den liksom veckar sig ovanför magen och under bröstet, om ni är med på vad jag menar. Jag kan känna lite obehag när jag sitter rakt på en stol och det känns som om att magen trycks ihop. Om jag sa att jag behövde investera i nya kläder i mitt förra inlägg börjar det faktiskt bli lite akut nu. Allt sitter åt och inget är skönt över magen längre. Ni andra som är eller har varit gravida, kan ni inte tipsa om vad ni hade på er som ni ändå kände er lite fina i? Mjukisbyxor i all ära, men det funkar inte att ha på mig när jag går på möten.

I vecka 25 var vi på MVC och fick lyssna på hjärtljudet för första gången! Såååå sjukt! Nästan i samma klass som ultraljudet faktiskt. Det var sjukt mäktigt att höra hjärtat slå där inne.

Annars kan jag känna att det känns som att det är för trångt för bebisen inne i magen ibland. Som att hen vill ut och inte får plats. Men stopp säger jag! Stanna för guds skull inne i några månader till! Efter lite googlande har jag nog kommit fram till att det är sammandargningar. Jahapp, då vet jag hur det känns.

Mående

Jag mår fortfarande bra över lag. Orkar med det jag behöver göra, men är såklart inte i samma form som jag var innan jag blev gravid. Det vore märkligt ändå. Jag äter järntabletter och har gjort det sen min första kontroll på MVC då jag hade järnbrist och riktigt låga värden. Men tabletterna funkar bra och värdet ligger stadigt nu vilket känns bra.

Övrigt

Jag fick faktiskt en liten chock här om dagen då jag insåg att det på riktigt inte är så himla lång tid kvar innan vi ska bli föräldrar. Blev faktiskt lite stressad över allt som ska hinnas med innan dess och att tiden kommer bara rusa iväg. Oklart egentligen vad jag stressar över med det känns som om jag har så mycket att göra. Framförallt känns det som om jag måste läsa på om det mesta. Det jag har upplevt hittills är att om jag/vi vill ha någon info behöver vi själva ta reda på det. Jag trodde jag skulle bli serverad med betydligt mer information än vad jag har fått hittills.

I veckan var Philip och jag dessutom på en föräldrakurs där två barnmorskor pratade om förlossningen, amning och första tiden med barnet. I grunden bra information, absolut. Men det hade inte behövt ta 3 timmar som det tog. Det hade säkert gått att korta ner till halva tiden och kännas betydligt roligare och mer upplyftande. Men jag är väldigt tacksam att det erbjuds den här typen av kurser helt gratis. Det är fantastiskt!

Som en liten jämförelse har jag lagt med de tidigare veckornas bilder här nedanför. För egen del tycker jag det är rätt kul att se hur det växer.

Gravid v15-v18 Gravid v19-v23

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7 Comments

 1. Emmie 18 mars, 2018 at 18:23

  Bomullskjolar med resårlinning var min räddning! Liksom överlag väldigt många plagg från monki, inte gravidplagg utan helt ”vanliga” Så kika där säger jag! Och lycka till i klädletandet, minns själv den stressen ??? så lycka till ?

  Reply
  1. Anna María 19 mars, 2018 at 12:57

   Superbra! Brukar annars använda mer jeans, men känner att jag borde segla över till kjolar nu. Ska helt klart ta en vända på monki! Tack! 🙂

   Reply
 2. Emma 18 mars, 2018 at 19:34

  Håller med om att oversize eller streeeeetchiga ”vanliga” kläder funkat! Då kan en förhoppningsvis använda dem även när en inte är gravid längre, och så slipper en handla på gravidavdelningarna där modet lever sitt eget liv? ett tips är trikåklänningar och trikåkjolar från H&M som iaf jag trivdes bra i när jag fått en tydlig gravidkula. Funkade ända fram till födseln för min del iaf. Dem kan man spexa till med skojiga smycken, kaftan, öppen skjorta (kanske från pappans garderob…) osv.

  Reply
  1. Anna María 19 mars, 2018 at 12:59

   Bra! Då får jag leta mig in i stretchland 😛 Haha! Ja, fick en chock första gången jag gick in i en butik och kollade kläder på gravidavdelningen OMG alltså! Känns som om tiden nästan stannat där. Kaftaner låter kul! Det ska jag kolla in. Behöver nog hitta några bas basblagg att kunna varva med, får ta en repa inne på H&M bland trikåtygerna helt enkelt. Tack för bra tips!

   Reply
 3. Eva 19 mars, 2018 at 02:58

  Pennkjol i stretch! Köp en storlek större, dra upp över kulan. Håller även med om Monki/Weekday-tipset. Och massa blingbling- preggokläder blir så lätt basic basic och enfärgat så man kan behöva hotta upp på annat sätt.

  Reply
  1. Anna María 19 mars, 2018 at 13:00

   Ja! Har funderat på om jag skulle skaffa en pennkjol faktiskt. Så mycket bra tips. Tack! Och jag ska helt klart maxa med bling! Det är ju dessutom kul!

   Reply
 4. Wilda 23 mars, 2018 at 10:00

  Jag vet inte vad som funkar som gravid, men jag som är smärtkänslig mot tryck kör i stort sett bara culottes/vida byxor med mjuka resår.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *