Nuså! Dags att välkomna er in i vårt kök! Nu omgjort och så himla mycket bättre än innan. Och även om vi faktiskt inte har gjort särskilt stora och drastiska förändringar så känns skillnaden enorm! Jag tänkte egentligen att jag först ville visa er steg för steg hur vi målade om luckorna och vad vi lärde oss längs vägen, men jag kan inte hålla mig ifrån att visa före och efter bilderna redan nu! Vill du veta hur vi gjorde steg för steg så kommer det inlägget upp om några dagar. Men vi börjar med att se skillnaden.

Köket före minirenoveringen

Såhär var köket innan vi målade om ↑ vitt, vitt, vitt och ganska så standard kök som jag tror sattes in någon gång på 90-talet.

Köket efter minirenoveringen

Budgetrenovera kök - Dnilva

Och såhär ser köket ut i ny kostym. Trots att allt egentligen är samma och att det bara har fått en ny färg så tycker jag det är en enorm skillnad. Tidigare har jag tyckt att bänkskivan i ek är både ful och trist men nu tycker jag ändå att den passar in lite bättre med det gråa. Samma sak med trälisten under överskåpen. Både Philip och jag var helt inne på att måla den i grå, men den passade faktiskt in himla bra.

 

Budgetrenovera kök - Dnilva Budgetrenovera kök - Dnilva Budgetrenovera kök - Dnilva

Som tur är så hade vi ett fint kakel i köket och det tycker jag funkar bra. Ett rektangulärt tunnelbane-kakel med gråa fogar. Och även om jag gärna hade haft en hel sammanhängande bänkskiva hela vägen så är det ändå rätt praktiskt med ena delen i rostfritt. Framöver tänker vi att vi vill byta ut blandaren till någon snyggare. Det tror jag kan göra skillnad på helheten. Plus att den faktiskt droppar lite, vi tror det har med packningen att göra, men när vi har försökt byta ut den så har det inte varit rätt delar så det får ligga på is en stund.

 

 

Budgetrenovera kök - Dnilva

Hoppar vi till vänster i bild så kommer man till kyl/frys-delen. Med städskåp och en liten bänkskiva. Innan jul bytte vi ut kyl/frysen då den gamla var någon gång från 90-talet och hade konstant -30°C i frysdelen. Det kändes dels som att den kunde lägga av när som helst men också som att den drog aldeles för mycket el och bara var dålig. Hade vi köpt ny kyl/frys i samband med att vi målade om så hade det kanske varit klokare att ha en i rostfritt som hade passat in lite bättre. Men jag tycker ändå att det funkar.

 

Budgetrenovera kök - DnilvaJag frågade på instastories vad vi skulle göra med sidorna på skåpen, behålla vita eller måla i grått som luckorna. Och majoriteten av er som röstade tyckte precis som vi att vi skulle måla i grått! Och alltså! Det blev så mycket bättre och kändes mer som en helhet.

 

Såhär hade vi köksbordet innan. Det var ändå ganska rymligt runt om, men vid fönstret kändes allt så extremt kalt.

Budgetrenovera kök - Dnilva

Köksbordet flyttade vi och satte vid fönstret. Det har vi faktiskt flyttat lite fram och tillbaka genom åren, men nu tror jag det får stå här ett tag. Det känns som att det passar bättre när vi har tavellisten på väggen som vi dessutom kan hänga saker under. Perfekt för handdukar, förkläden och annat. Är sugen på en nätkasse att förvara något användbart i. Typ lök, äpplen eller något annat kul. Och på tavellisten fick min Pasta-poster som jag har gjort stå. Är du sugen på en egen så säljer jag den fortfarande. Här kan du läsa mer om den.

 

Budgetrenovera kök - Dnilva

Tavellisten är himla smart för det fanns tre olika slags insatser att köpa till. Krokar, sticklingsrör och ljusållare. Perfekt att ha och samtidigt ge lite mer liv åt själva listen.

 

Budgetrenovera kök - Dnilva

Budgetrenovera kök - Dnilva

Och det där var hela köket. Ändå ganska stor skillnad på vädigt lite förändring. Vi är i alla fall sjukt nöjda och det känns så mycket mysigare att vara i köket än innan.

Det här gjorde vi om

 • Målade köksluckorna i ny färg, Beckers Klippa 508, NCS S-2500N
 • Målade om taket. Vit klassisk takfärg, inget special
 • Målade väggarna i Beckers Alabaster 528, NCS 1202-Y23R
 • Bytte ut handtagen på alla skåp/lådor/luckor
 • Slipade + oljade in bänkskivorna
 • Köpte in och satte upp en tavellist 145 cm från Betonggruvan
 • Bytte plats på köksbordet och flyttde med lampan ovanför
 • Ny kombinerad kyl/frys

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

7 Comments

 1. Maria 22 mars, 2018 at 10:06

  Vilken skillnad! Jättesnyggt 🙂

  Reply
  1. Anna María 23 mars, 2018 at 09:16

   Ja, men visst är det skillnad. Trodde ändå inte det skulle kännas så annorlunda. Men är så nöjd! 🙂

   Reply
 2. Emme 23 mars, 2018 at 08:29

  Wow vad fint det blivit! Verkligen superfräscht och perfekt exempel på hur stor skillnad lite färg kan göra 🙂

  Reply
  1. Anna María 23 mars, 2018 at 09:40

   Tack! Vi är så nöjda 🙂 Ja, men det är verkligen en enorm skillnad med lite färg!

   Reply
 3. Wilda 30 mars, 2018 at 10:20

  Otroligt fint! Och åh, din pastatavla är en favorit hos mig! <3

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *