Fem DIY’s att göra i vår

Nu kan vi väl ändå räkna med att våren är här? Utanför mitt fönster skiner solen och fåglarna kvittrar från tidig morgon tills att solen går ner. Så himla härligt! Idag har jag grävt i mitt arkiv efter våriga DIY’s som du kan göra. För visst är det lite roligare att greja och fixa med ett projekt när värmen sakta men säkert kommer tillbaka? Vi kikar!

 

DIY Gunga med träkulor | Dnilva

Gunga med träkulor

Den här gungan gjorde jag för en tidning som jag var DIY-redaktör för tidigare. Tycker den blev himla fin och jag önskar att jag hade en trädgård att hänga upp den i. När du dessutom har sågat till dina träbitar är gungan superlätt att göra.

Här hittar du instruktionerna.

 

Bike basket DIY - Dnilva

Snygga till din cykelkorg

Dags att ta fram cykeln från vintervilan! Varför inte fixa till cykelkorgen med lite enkla medel? Den här gjorde och gav Philip och jag till Stina, Philips systerdotter i födelsedagspresen för några år sedan. Blommorna är av gamla ljusmanchetter som jag har hittat på loppis! Kanonbra återbruk. Väldigt uppskattat och rätt mycket roligare än bara en svart cykelkorg utan något på.

Läs mer hur du gör här.

 

Granitbord av stenskiva

Ett minibord till trädgården, uteplatsen eller balkongen kan du lätt göra med en valfri stenskiva. Det här minibordet i granit är perfekt för att bygga upp en liten miljö runt dina blomor eller odlingar.

Här kan du se hur du går tillväga.

 

Superskaparna – Hundkoja | Dnilva

Bygg en hundkoja eller ett lektält

Hundkojan som jag gjorde i Superskaparna går såklart att göra till ett lektält för barn också. Använd i så fall bara lite längre brädor och gör tältet högre. Konstruktionen består av fyra brädor med borrade hål upptill och nertill. Sen trär du igenom rundstavar uppe och nere som du sen sätter ett tyg runt. Fint och enkelt!

 

Miniväxthus av tavelramar

Som trogen följeslagare till alla mina odlingar här hemma har jag mitt miniväxthus av tavelramar. Det har funkat så bra i alla år och är verkligen något jag gillar att plocka fram när det är dags att pilla ner fröer i jorden. Just nu bor det basilika, två sorters tomater, salvia och två chilisorter där i.

Såhär gör du ett växthus av tavelramar.

Hoppas att något av projekten ovan kan inspirera till att skapa. För egen del blir jag extra peppad och kreativ på våren, det gäller bara att solla bland alla idéer!

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

5 Comments

 1. Clara 19 april, 2018 at 09:12

  Åh vilka fina tips! Kanske borde fixa mig en gunga 😀

  Reply
 2. La Linda 23 april, 2018 at 18:39

  Oooh, gillart! Är sjukt sugen på en gunga, dock en för vuxna. Kanske kan det bli ett framtida projekt här? 😉

  Reply
  1. Anna María 25 april, 2018 at 09:59

   Ja men klart du ska ha en gunga! Det är verkligen inte något som bara är för barn 🙂

   Reply
 3. Wilda 27 april, 2018 at 18:02

  Så mycket fin inspiration! Det slog mig nu när jag sitter och gör ett eget inspoinlägg hur jag hela tiden återkommer till dina skapelser. Så fint att känna!

  Reply
  1. Anna María 1 maj, 2018 at 18:52

   🙂 Vad kul att du gör det! Så fint att jag kan inspirera.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *