Första prylarna till bebisen

Hemma hos oss går det nu att ana lite smått att det ska flytta in en bebis i vårt hem om inte alltför länge. I sovrummet står en säng vi har fått låna av Philips syster och i klädkammaren har vi en låda med kläder vi fått ta över och lånat från kompisar. Philip och jag har också köpt och fått hem den första saken till krabban. En skötbädd från Betón Studios. Vi har inte riktigt plats för ett skötbord och efter att ha hört från några vänner som har samma skötbädd så köpte vi en sån. Extra plus såklart för att den är fin. Det ska vara kul att byta blöja tänker jag.

Skötbädd Betón Studios

Förutom det har mamma stickat det här urgulliga gråa setet som ligger i botten! Så himla fint tycker jag. Tänker att det kan vara perfekt att antingen åka hem i från BB eller så funkar det en kylig sommarkväll. Hur som är det så fint att ha något hemstickat. Plus att jag tänker att det är lika bra att vänja krabban med stickade grejer i tidig ålder. (Även om just detta är stickat i det absolut mjukaste garnet du kan tänka dig. Så det där med stickiga ulltröjor tar vi lite längre fram.) Det gäller att föra det isländska arvet vidare…

Kaninen är även den handgjord. Och den fick vi av en kompis. Så himla fint att ha flera handgjorda saker. Så mycket kärlek som ligger bakom!

Jag fick dessutom en fin present från Sophie la girafe med en bitring, babyolja, schampo och en borste. Så nu har det fått flytta in i badrumsskåpet också. Tur att vi rensade ut för inte alltför länge sedan så att alla nya grejer vi behöver får plats.

Annars försöker jag läsa på så mycket jag kan om förlossningen och vi skriver listor med sånt som ska göras, fixas och köpas in innan bebisen kommer. Har någon av er tips på sånt som ni verkligen inte kunde vara utan första tiden?

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

6 Comments

 1. Ronette 26 april, 2018 at 19:02

  Så fina grejer! Och särskilt fint för ert barn att ha en massa handgjorda unika grejer ju. Supergullig kanin!

  Reply
  1. Anna María 27 april, 2018 at 10:13

   Ja det är det verkligen, sån otrolig lyx alltså! 🙂

   Reply
 2. Anki 26 april, 2018 at 20:57

  Åh så fin, både tröjan o kaninen! 😀

  Reply
  1. Anna María 27 april, 2018 at 10:12

   Ja visst är dom! Så lyxigt att få handgjorde grejer 🙂

   Reply
 3. Lotta 2 maj, 2018 at 19:17

  Mitt tips är att ladda upp med handukar i olika storlekar. T ex för att lägga på skötbädden. (Ni kommer med största sannolikhet att få både det ena och det andra på den, och inte bara på dynan i mitten. Min son lyckades kissa på både väggar golv och tak när han var bebis.)
  Bra salva att ha hemma är Benpanthen. Gör underverk för röda stjärtar.
  Om bebisen lätt blir täppt i näsan är det toppen med koksaltlösning. Vi fick med oss små 2,5 ml sprutor (utan nål givetvis) hem från sjukhuset. Perfekt att dra upp 0,5 – 1 ml i sprutan och försiktigt spola näsan med.
  Angående kläder är mitt tips att ladda upp med bodys med omlottknäppning. Såå skönt att slippa trä något över huvudet på småttingarna.
  Plastad frotté är bra att lägga under lakanet både i vaggan/sängen och i barnvagnen. Rätt som det är läcker blöjan på nåt mystiskt vis, eller så kräks lillen. Då är det skönt att inte hela madrassen blir blöt. Jag köpte en stor bit som var avsedd för en 90-säng och klippte den i mindre bitar som passade vang och säng. Billigare än att köpa många små.
  Sista tipset får bli bikarbonat. Skaffa en stor burk och strö på soffan, mattan, madrassen, etc om olyckan varit framme och ni behövt torka upp div. kroppsvätskor. Tvätta och torka så gott det går sen på med bikarbonat. När det torkat dammsuger du upp hikarbonaten. Håller fukt, bakterier och lukt borta.

  Reply
  1. Anna María 5 maj, 2018 at 08:22

   Wow! Tack! Så många bra tips 🙂 Vi har faktiskt köpt massa små handdukar redan och plastad frotté. Måste typ skriva upp dina tips på något smart ställe för att återkomma till framöver. Tusen tack!

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *