Lista: Tre bra saker

Det har tydligen cirkulerat en lista bland lite olika bloggar där en ska ska dela med sig av tre bra saker inom några olika områden. Jag har ju då heeeelt missat detta tills att Emilia utmanade mig att svara på frågorna. Och jag är aldrig sen med att dela en lista! Plus att det är både bra och nyttigt att tänka till lite om vad jag tycker är bra, jag har lätt för att snarare fastna i det som jag tycker är dåligt. Och ärligt så blir inget bättre av det. Så här kommer mina svar!

Tre bra saker med mina dagar

Friheten

Ja, det är väl kanske klyshigt, men det här med att jag är fri att göra och planera mina dagar efter mig själv är en himla lyx! I tanken när jag började jobba med mitt egna såg jag framför mig lediga dagar mitt i veckan och hur jag liksom skulle jobba mindre totalt sett eftersom jag är mer fri att göra det jag vill. Så kanske inte verkligenheten ser ut just nu, men det är fortfarande mitt mål.

Att jag har ett kontor att gå till

Att sitta och jobba på Snickeriet är bra för min egna del att jag lämnar lägenheten och kan känna att jag fortfarande går till jobbet trots att jag själv är mitt jobb. Att jag dessutom har härliga kollegor (Maria, Monica och Helena) att dela lokalen med, äta frukostar och ha interna blogg-pepp-sessions är ovärdeligt! Så glad för detta! Just nu letar vi faktiskt efter fler hyresgäster på både heltid och halvtid, hojta om du är sugen på att sitta på världens bästa kontor!

Mina tidiga morgnar

Jag vaknar tidigt av mig själv och har mer eller mindre alltid gjort det. Nu är jag inne i en period där jag smyger upp och hinner göra saker på morgonen, jag älskar det. Philip ligger kvar och sover och jag har en lugn och tyst lägenhet för mig själv. Jag kan sitta och svara på mail, blogga, scrolla internet, tömma diskmaskinen eller vattna blommorna. Vad jag gör spelar ingen roll egentligen. Men känslan av att vara vaken och pigg före alla andra är riktigt härlig.

Snickeriet - Foto: Joakim Johansson
Foto: Joakim Johansson

Tre bra saker med mig

Att jag är påhittig och ser lösningar

Jag är rätt påhittig och klurig. Jag gillar när jag får tänka till och kan lösa problem. Få saker är omöjliga och jag är envis och ser till att komma på en lösning när det behövs.

Att jag är rolig

Jag vet att det kanske mer rätt att visa att en är rolig än att bara säga det. Men jag tycker i alla fall att jag är rolig är en av mina bra sidor. Alltså, så här va, jag tycker jag är sjukt rolig och skrattar ofta åt min egen fyndighet! Hoppas att min omgivning också har glädje av den. Bloggen är väl dock kanske den plats mina ordvitsar och snabba lines får minst plats på. Synd ändå! Men då vet ni som undrat om jag är rolig att jag faktiskt är det också!

Att jag är hjälpsam

Ser jag någon som behöver hjälp eller ber någon om hjälp finns jag där och hjälper till. Jag ser det som en självklarhet att hjälpa andra om jag kan göra det. Det är kanske lite jobbigt för mig, men kan jag hjälpa till vill jag göra det. Jag uppskattar och värdesätter dem som hjälper mig och då är det minsta jag kan göra är att hjälpa vidare.

Vi ska ha barn!

Tre bra saker i mitt liv

Philip

Han är väl kanske ingen sak, men ett liv utan Philip vore inte lika bra. Så glad för oss, allt vi gjort tillsammans och vad som kommer framöver.

Att jag vågar/vågade satsa på mitt egna företag

Även om vägen har varit och är snårig som sjutton är jag glad för att jag vågade säga upp mig och satsa på mitt egna företag. Och något i förlängningen av det är att jag är otroligt glad och tacksam för alla möjligheter som kommit i min väg tack vare att jag vågade. Folk hittar mig och jag blir tillfrågad om saker och jobb i form av expert inom mitt område. Det känns förbannat fint och bra!

Att jag har det bra

Alltså. Jag är otroligt lyckligt lottad på så många sätt. Jag har en fin familj, Philip, en lägenhet jag både trivs i och som jag har råd med. Jag är frisk och mår bra. Ingenting av detta är egentligen något att ta för givet. Så jag är otroligt tacksam att jag har det så bra som jag har det.

Lú Bar Milano | Dnilva

Tre bra saker det här året

Att vi ska få barn

Är otroligt spänd över vad som kommer hända framöver. Hur stor blir omställningen, hur kommer vi funka som en familj och vem sjutton är det som bor i min mage? Jag är otroligt peppad på att träffa krabban och det är sjukt lite tid kvar. Enligt min app är det 54 dagar kvar till BF. Men såklart kan det bli både före och efter det datumet. Kan knappt vänta, men vill gärna att det inte blir så himla mycket tidigare än beräknat.

En lång sommar med Philip

Så som vi har planerat det nu kommer vi båda vara lediga större delen av sommaren, tillsammans. Det ser jag väldigt mycket fram emot och även om vi egentligen inte har planerat något alls så längtar jag att vi bara ska vara och lära känna vår nya familjemedlem.

Att jag mår och har mått så pass bra som jag gjort under min graviditet

Ja men det är jag väldigt glad för. Nu är det i och för sig ändå några veckor kvar och mycket kan såklart hända på den tiden. Men att jag överlag mår bra och känner mig rätt pigg är jag glad och tacksam för.

Villa Gioconda – Agropoli

Tre bra saker med bloggande

Att minnas allt jag gjort

Alltså det här dagboksberättandet som ändå min blogg delvis är är verkligen till stor hjälp för mitt minne och att minnas vad jag gjort och när. Det är rätt fint!

Alla nya kontakter och människor jag lärt känna

Det är faktiskt så galet fint och roligt att lära känna nya människor genom bloggen. Träffa andra som bloggar och på så sätt skapa nya umgängeskretsar och möjligheter jobbmässigt.

Allt jag lärt mig och att hela tiden lära mig nya saker

Bloggen har verkligen hjälpt mig att utvecklas. Skriva texter, fota, redigera både stillbilder och video, skriva säljmail och allt som hör till. Jag är min egna tidningsredaktion och webbyrå i ett. Bloggen håller mig uppdaterad och hungrig på att lära mig nya saker och följa med i utvecklingen. Kan såklart vara frustrerande när jag egentligen bara skulle vilja fråga någon annan om hjälp. Men nu får jag i alla fall lära mig nya grejer.

Alltså, detta var faktiskt svårare än jag kunde tro. Fick nästan pressa fram tre svar på alla frågor. Men absolut nyttigt att sitta ner och reflektera över.

Skickar vidare utmaningen till alla som känner sig manade att svara på frågorna.

Idag ska jag njuta av att jag har påfylld surfpott på min telefon och att vi har fått internet hemma igen efter 4 dagar utan. Alltså. Det är galet så beroende av internet jag är. Kunde inte ens kolla vädret och veta vilken jacka jag skulle ta i förrgår.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

2 Comments

  1. Wilda 28 april, 2018 at 10:12

    Blir alldeles varm i magen av detta. Jättefint att läsa. Jag kanske antar utmaningen! ❤️

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *