Nu är Larsson och Lyth tillbaka igen efter påsken och allt påskpyssel. Idag ska Helena och jag ta oss an en ny teknik och ni som läser bloggen vet att jag har fastnat för terrazzo! Så idag visar jag i rörligt hur du gör din egen terrazzo av lera. Och det går att göra lite vad som helst, men idag kommer jag göra örhängen!

PRENUMERERA HÄR

Och för alla uppmärksamma så finns det två sätt du kan göra din terrazzo av lera. Det ena sättet visar jag här i avsnittet där du strösslar på leran ovanpå den utkavlade grundfärgen. Och när jag gjorde smyckesfatet använde jag den andra tekniken där du gör tvärt om. Alltså först strösslar ut de små bitarna för att sedan täcka med en grundfärg. Båda teknikerna funkar, men det är väl kanske mer en smaksak vad en gillar. Efter att ha testat lite olika föredrar jag nog den första tekniken, alltså den som jag visar här i avsnittet.

 

Såhär gör du terrazzoTänk så himla olika resultat det blir bara genom att använda lite olika färger och färgskalor. Och som jag nände förut är jag helt fast och vill bara göra mer!

 

Och såhär blev örhängena jag gjorde i avsnittet. Lite som en prickig korv, eller kanske mer som en mortadella. Ha!

 

Gör din egen terrazzo

Glöm inte att prenumerera på Larsson och Lyth, samt ge en tumme upp inne på YouTube. Det hjälper oss att nå ut till fler.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4 Comments

  1. Anna María 11 april, 2018 at 13:47

   Tack snälla! Kul att du gillar dem 🙂

   Reply
  1. Anna María 16 april, 2018 at 21:16

   Men tack! Gillar dem verkligen jag med 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *