Påsken, Halmstad och vad jag gjort när jag borde gjort något annat

Swosh så var påsken och ledigheten förbi. Hela förra veckan var Philip och jag nere i Halmstad och försökte vara lite lediga i Philips föräldrars stuga som ligger i Påarp. Planen var avkoppling, läsa böcker, spela yatzy och möta våren på västkusten. Vi hann med det mesta på listan och massa mer. Men vår, det fick vi inte!

 

Påsken 2018 Halmstad

Påsken 2018 Halmstad

Första dagen vi var där kom det nog en halvmeter snö. Hoppsan! Det var mulet och jämngrått, men andra dagen bjöd på sol och en fantastiskt fin vinterdag som fick mig att tänka tillbaka på vårvintern uppe i Piteå när jag bodde där. Då var det fint! Vi passade på att njuta av att få se snö i Påarp, för vi är mest där nere på sommaren. Så vi gick ner till stranden och jag sprang fram och tillbaka och gjorde olika spår i snö-sanden. Sen fick jag sammandragningar och fick lugna ner mig lite. Ska en inte få springa fram och tillbaka längs en strand bara för att en är gravid, va?!

 

Korv med bröd

Annars har jag ätit korv med bröd till lunch och spelat Yatzy med Philip. Vilken är er favorit veg-korv föresten? Den här gången köpte jag Astrid och Apornas Hot Chörizo, men jag kan tycka den är lite mjölig ibland. Dock bra smak! Vi har också eldat i kaminen, åkt in till stan för att äta lunch med vänner och kollat in nya shoppingcentret Hallarna.

 

Nya sneakers från DinSko

Jag fotade mina nya sneakers (älskar att de är rosa i mockaimitation med tjock sula!) som är ett samarbete med DinSko som jag har på instagram – Där kan du dessutom tävla om ett presentkort på 1000kr. Så in och tävla vetja!

 

Naturligt färgade ägg

På påskafton fixade vi lunch för Philips familj så hela gänget kom ut till stugan! Philip och jag experimenterade med att färga ägg och här i ligger ägg färgade med röd lök, morot, gul lök, spenat, blåbär, kaffe, curry och paprika. Både Philip och jag var helt fast och kokade ihop så många olika vattenbad vi bara kunde för att se vad som gav färg och hur mycket. Just till de här äggen så använde vi 1 l vatten och 2 msk ättiksprit som vi sen lade ner valfritt  livsmedel för att låta koka i ca 30 min. Sen fick vattenbadet svalna och vi lät hårdkokta ägg ligga och dra över natten. Jag fick verkligen blodad tand och vill färga ägg jämt!

 

Påsklunch - Roasted Veggie Grain Platter

Till påsklunchen bjöd vi på Green Kitchen Stories Roasted Veggie Grain Platter som var både en fröjd för ögat och magen! Här är receptet!

Ja och sen gjorde vi en till grej i påsk. Och det har jag fortsatt med nästan varje dag nu också. Så pass att jag ”inte hunnit” blogga nästan något den här veckan och inte heller gjort andra saker som jag som vuxen nog borde göra. Vi köpte nämligen ett Nintendo Switch med Super Mario Odyssey och jag är helt fast. Vill spela hela tiden! Så om ni undrar vad jag gör om kvällarna så vet ni det nu. Jag spelar TV-spel. Så kul och sjukt värt!

Idag ska jag till Snickeriet (kontoret alltså) och där blir det en maxad jobbdag. Vi ska ha bloggutvärdering och jag ska förbereda inför vårpyssel som jag ska ha i Uppsala på UKK nu på lördag mellan 11.00-15.00. Kom dit och pyssla med mig! Läs mer om eventet här.

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

6 Comments

 1. Pysselbolaget 5 april, 2018 at 12:29

  Det låter som om ni haft en toppenhelg, snön till trots 😉 Äggen blir superfina! Det är nästan trist att man inte färgar sina ägg årets runt, eller hur!

  Reply
 2. Alicia 5 april, 2018 at 13:07

  Så härlig påskhelg och vilka megafina ägg! Färgning alltså <3

  Reply
 3. Anki 5 april, 2018 at 21:29

  Ja så kul att färga ägg, det vill jag med prova någon gång 🙂

  Och switch!! Håller också på och spelar mario just nu 🙂 Det är ett kul spel ja!

  Reply
  1. Anna María 11 april, 2018 at 13:54

   Ja, men det får du verkligen göra!
   Vad kul att du också spelar det! Fick ett akut sug att spela lite nu 😛

   Reply
 4. Ronette 5 april, 2018 at 22:22

  Så bra att du uppmärksammade tävlingen här på bloggen med, har missat detta och vill ju såklart vara med. Mmm nya skor på våren<3
  Så himla fina äggen blev förresten, gillar det blåa bäst! Ser ut som ett riktigt "vildfågel-ägg" ju.

  Reply
  1. Anna María 11 april, 2018 at 13:53

   Ja visst blev äggen fina! Det var dessutom så skoj att göra. Jag hade ingen aning om hur mycket färg det skulle bli av de olika vattenbaden.

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *