Filmtips: Isle of Dogs

Nu på fredag, den 4 maj har Wes Andersons nya film Isle of Dogs premiär. Jag var och såg den i förra veckan på förhandsvisningen som Stockholms Filmfestival anordnade. (Tips! Bor du i Stockholm och gillar film, köp ett festivalkort, sjukt värt!) Det är en stop-motionfilm och jag kan inte annat än förundras över vilken sjukt mängd jobb som ligger bakom den.

Isle of dogs

Isle of dogs

Handlingen i filmen är att hundinfluensan precis har brutit ut i staden Megasaki i Japan. Borgmästaren i staden har beordrat att alla hundar ska förvisas till Trash Island, en ö full av skräp utanför staden. Från att ha varit en hundälskande nation och stad vänds hela befolkningen mot hundarna och några få aktivister försöker att försvara deras heder och liv.

Isle of dogs

På Trash Island är det en misär, hundarna lever och bor bland sopor och skräp. Sjukdommar sprids och hundar som levde ett härligt hundliv med flera mat mål om dagen och en skön hundbädd bor bland råttot och djungelns lag råder.

Isle of dogs Isle of dogs

En ung pojke vid namnet Atari tar sig över till Trash Island i jakt på sin försvunna hund som han vill ha tillbaka till varje pris. På plats på ön får han hjälp av fem hundar att söka reda på sin älskade hund Spots. Längs med vägen dyker det upp både det ena och det andra hindret.

Isle of dogs Isle of dogs Isle of dogs

Filmen är en fin berättelse och riktigt rolig stundtals. Sen är den snygg som bara den och har den där Wes Anderson-känslan över sig. Premiär nu på fredag den 4 maj!

Trailer:

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4 Comments

 1. Ronette 3 maj, 2018 at 11:19

  Jaaa! Har längtat efter den här så mycket. Ska föreslå för sambon att vi går och kollar på söndag.

  Reply
  1. Anna María 5 maj, 2018 at 08:22

   Ja! Gör det! Hoppas att du gillar den lika mycket som jag gjorde 🙂

   Reply
  1. Anna María 5 maj, 2018 at 08:23

   Jag gillade den jättemycket! Har suttit och kollat på massa ”Making of” klipp på YouTube och kan inte sluta facineras. Hoppas du också gillar filmen 🙂

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *