Nedräkningen fortsätter och det är bara en dryg månad kvar innan BF. Jag känner mig å ena sidan sjukt oförberedd och nervös inför förlossningen samtidigt som jag någonstans också känner ett lugn och har accepterat den totala ovissheten det innebär vilket gör att jag ändå känner mig redo. När jag läste igenom sammanfattningen för de fyra senaste veckorna kändes det nästan som om jag skulle kunna ta copy-paste på det mesta. Fast ändå händer det en hel del, så dags att dyka ner i de fyra senaste veckorna av min graviditet.

Magens utveckling

Ja men nog växer kulan helt klart och det känns lite som om jag går med en vattenmelon alternativt ett bowlingklot under tröjan. Min livmoder växer enligt kurvan så det känns bra. Jag har stött i magen i dörrkarmar, stolar och folk vilket kanske inte är lika kul. För min egen del gör det inget men tänker att det inte är så kul för krabban i magen att helt plötsligt få en liten knuff bara sådär.

I takt med att magen och bebisen växer så blir såklart hela alltet tyngre. Det känns. Jag har fått lite ont i ryggen och känner av att jag bär på några extra kilon. Och det är ju egentligen inte alls konstigt. Är väldigt glad att jag ändå verkar ha en grundstyrka i ryggen som har orkat bära på den här extra vikten såhär långt utan att känna av något.

I magen är det seriöst full rörelse det sparkas och buffas så sjukt mycket. Ibland känns det som om min mage nästan går bak till ryggen och jag fattar inte hur något ändå så litet kan göra så mycket väsen av sig.

Mående

Jag mår fortfarande helt okej. Sist jag var på kontroll hos MVC kollade vi mina järnvärden och de hade sjunkit lite mer. Nu ligger jag lite väl lågt och ska ta två järntabletter per dag. På grund av mina låga järnväden har jag varit ganska trött. Men nu känns det skönt att få veta vad min trötthet (förhoppningsvis) beror på. Det ska bli spännande att se hur mycket piggare jag blir nu framöver. Då blir Philip glad, för han tycker inte jag är särskilt kul som sovande sällskap framför TVn.

Annars har jag haft ganska, eller väldigt, nära till gråt och haft några rejäla dippar där jag i princip gråtit utan anledning. Vissa dagar känner jag mig också extra skör. Helt klart gravidhormoner som spökar.

Övrigt

Är mitt uppe i en fas att krångla med försäkringskassan. Alltså, utan att gå in på för mycket detaljer så har hela min företagsresa och hur jag har jobbat varit mer eller mindre ett skolboksexempel på hur en ska gå tillväga för att få så lite pengar som möjligt. Är självklart tacksam över att vi i Sverige ens har försäkringskassan, men systemet är inte på något sätt anpassat eller till min fördel. Det har gjort mig matt och ledsen flera gånger.

En betydligt roligare grej var förra helgen när Kristin och Jossan överraskade mig med en svinmysig picknick i Tanto. Jag var inställd på att åka och hälsa på några andra kompisar och helt plötsligt hör jag någon som febrilt ringer på dörren. Jag fattade inget och var i chock! Så himla fint av dem! Plus att vi fick superfina presenter till bebisen. Kan hända att mina ögon tårades bakom solglasögonen.

Vid senaste besöket hos barnmorskan (i v35) gjorde vi någon slags sammanfattning av graviditeten och jag fick frågan vad jag har tyckt om att vara gravid hittills. På ett sätt är jag positivt överraskad över att jag har kunnat vara och röra mig ganska så mycket som vanligt. Men jag skulle inte säga att jag har njutit av att vara gravid. Jag längtar tills jag får tillbaka min kropp och inte agerar hem åt någon annan på det sättet. Jag tycker det är lite jobbigt att kroppen förändras och att jag inte känner igen den när jag tittar mig i spegeln. Klädmässigt har jag totalt krisat nu när värmen har kommit och tycker mest att allt jag har på mig är fel och varje morgon jobbar jag i motvind att hitta kläder som är sköna och som jag trivs i. Det är kort tid kvar, men jag behöver köpa några svalare plagg som jag kan ha både sista tiden av graviditeten men som också funkar att amma i sen framöver. Så det blir mitt uppdrag den kommande veckan.

Det var det för den här omgången av graviduppdatering.

Här kan du läsa om mina tidigare graviditetsveckor

Gravid v15-v18 Gravid v19-v23 Gravid magen v24 - v27 Gravid magen v28 - v31

Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. 

☆ Följ mig gärna på Bloglovin’InstagramPinterest & Facebook

4 Comments

 1. Mikaela 13 maj, 2018 at 09:48

  Gud vad fort det går känns det som! Men fan vad segt med försäkringskassan, att det ska vara sånt krångel 🙁

  Reply
  1. Anna María 13 maj, 2018 at 20:05

   Jag vet! Fattar inte att tiden verkligen har rusat fram! Ja, så segt med det. Men sånt är livet, det löser sig säkert på ett eller annat sätt.

   Reply
 2. Anki 13 maj, 2018 at 10:06

  Alltså hur fort det går!!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *