Megaenkel och supergod fiskburgare

Fish burger with mushy peas & tartare sauce
I går lagade jag en så himla god fiskburgare. Superenkel och makalöst god!

För 4 portioner  behöver du:

Fiskburgaren:
4 hamburgerbröd
4 stora eller 8 små fiskfiléer (jag använde frysta hookifiléer som jag lät tina över natten)
Cayennepeppar
Vetemjöl
1 ägg
Ströbröd
Olivolja + smör för stekning
Parmesan
Lite krasse
1 citron

Ärtröra:
1 mellanstor potatis
500 g frysta ärtor
1/2 knippe mynta

Sås:
6 cornichoner
1 tks kapris
1 huvud gem sallad (eller annan liten sallad)
2,5 dl mat yoghurt
Knippe slätbladig persilja
1 citron

Börja med att göra ärtröran. Skala och koka en potatis, skiva den i  centimetertjocka bitar för att den ska koka snabbare. När potatisen nästan är klar, ha i ärtorna och myntan i samma kastrull och koka tills potatisen är klar. Häll av vattnet och mixa ihop till en fin grön röra, salta och peppra.

Såsen går på noll komma nix, lägg cornichoner, kapris, sallad, persilja och matyoghurt i en mixer. Mixa ihop och smaka av med citron. Salta och peppra om du tycker det behövs.

Krydda fiskfiléerna med cayennepeppar, salt och svartpeppar. Vänd fisken först i vetemjöl, sen i ett uppvispat ägg och till sist i ströbrödet. Stek på medelvärme i mycket olivolja och smör (för mig är detta själva trixet att få en fin fisk) tills fisken är gyllenbrun.

Bygg din burgare och klipp över lite krasse. Servera med citronskivor och någon extra cornichon. Smaklig måltid!

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *