Världens bästa pesto

Pesto
Pesto är den största anledningen till varför jag odlar basilika år efter år. Det kan nog vara nästan det godaste jag vet. Köpe-pesto går helt bort när det faktiskt är så sjukt enkelt att fixa ihop själv. Jag följer aldrig något recept utan jag brukar bara gå på känsla och smaka av. Så här gör jag i alla fall och tycker det blir magiskt gott.

Pesto

Du behöver:
♦ Basilika blad (om du köper i kruka brukar en kruka vara rätt lagom)
♦ Mandlar (pinjenötter är det i grundreceptet, men jag tycker att mandlar är godare)
♦ Vitlök
♦ Parmesan (Grana Padano funkar också fint om en vill komma billigare undan)
♦ Olivolja

Pesto
Jag använder en matberedare när jag gör peston då det går betydligt snabbare. Börja med att mixa basilikabladen, lite mandlar (ca 0,5 dl) och några klyftor vitlök. Jag brukar ta två stora klyftor.

Pesto
När det är mixat ser det ut såhär på ett ungefär.

Pesto
Riv parmesanen och ha i.

Pesto
Peston borde kännas ganska tjock nu så det fixar du till med att ha i olivolja tills du får den konsistensen du vill ha. Smaka av och tillsätt eventuellt mer parmesan om det behövs.

Pesto
Sen är peston klar och redo att ätas. Mitt bästa är att ha någon kul pasta och caprese till.
Ät & njut!

5 Comments

  1. Beatrice 1 september, 2014 at 12:04

    Pesto är så himla gott! Har precis insett att jag verkligen tycker om det, även om jag inte trodde det innan, hehe. Får bli att göra egen helt enkelt!

    Reply
  2. ISA 3 september, 2014 at 23:08

    men gött! är det normalt att sitta här kl 23:08 och bli sugen på pesto!?

    Reply
  3. Pingback: Poolhäng och en sommrig sallad « Anna María

  4. Pingback: Så här skördar jag min basilika « Anna María

  5. Pingback: Poolhäng och en somrig sallad | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *