Trädgårdsjobb och födelsedagsmiddag

I torsdags var det ju röd dag. Jättebra att vara lite extra ledig mitt i veckan. Jag tänkte ni skulle få hänga med på mer eller mindre hela dagen då jag har fått önskemål om att visa lite mer från min vardag. Här kommer den.

A day in May
Jag är en extrem morgonmänniska och älskar att gå upp tidigt! På helgerna vaknar jag oftast av mig själv som vanligt strax efter sex, men någon måtta får det vara så jag brukar i alla fall försöka ligga kvar och slumra tills klockan är sju i alla fall. Upp, säga hej i spegeln och morgonsträcka lite på kroppen.

A day in May
Kör den vanliga morgonrundan och kollar till hur mina plantor mår. Snart tänkte jag plantera dem i utekrukorna och ställa ut dem, hoppas bara det är varmt nog om nätterna.

A day in May
Älskar att skrota runt i lägenheten och fixa medan den här ligger kvar i sängen och sover.

A day in May
Sen dukade vi fram frukosten! Yoghurt med müsli, extra russin och torkad mango, kokt ägg, bröd med ost och gurka och Finn Crisp. Och ett glas vatten till. Älskar att dricka vatten.

A day in May
Kamma håret och på med sminket.

A day in May
Sen gick vi ut från lägenheten och ner genom den här gröna stigen…

A day in May
förbi de här fina husen bort mot Telefonplan för att hämta vår bil som har stått i ett garage över vintern. 

A day in May
Vips var vi ute hos Philip syster på Ekerö. Där skulle vi hjälpa till med att plantera buskar och växter.

A day in May
A day in May
Jag och Annelie gjorde fint i rabatten.

A day in May
Philip hängde med det här busfröt, Selma.

A day in May

Efter hårt slit bjöds det på glass. 

A day in May

❤️

A day in May

Sen åkte vi hem igen, duschade, fixade oss och gjorde oss redo att gå på kalas. Förutom en lite större present tog vi med oss en planta med världsmästar-basilika. 

A day in May

Tog bussen hem till Stefan där vi välkomnades med Campari Soda, som för övrigt inte alls var så himla gott. Efter prat och lite grattiskramar bjöd han på den här magiska förrätten. Pilgrimsmusslor stekta i persilje- och vitlökssmör med sikrom och ärtskott. Jag som annars inte brukar gilla pilgrimsmusslor blev helt frälst! 

A day in May

A day in May

När det vankades huvudrätt hoppade jag in i köket för att styra lite med min mat och hjälpa till att göra egna gnocchi. Stefan gjorde degen. 

A day in May

Och jag rullade och formade själva gnocchin. 

A day in May

A day in May  

Till alla rätter hade Stefan letat fram viner från 1983, året han är född. Vinerna i sin tur fick bestämma vad vi skulle äta för mat. Ja alltså. Vad som passade till. 

A day in May

De som åt kött fick gnocchi med lammragu till huvudrätt. 

A day in May

Och jag åt en ragu med samma bas som de övriga minus kött plus extra svamp. Så gott! 

A day in May

Som avslut på hela middagen drack vi ett dessertvin, även det från 1983 och till det åt vi fikon och roquefortost. 

Mätta och belåtna åkte vi hem igen och så var den dagen slut. 

(Bilden på vinflaskorna har jag lånat från Stefan.)

6 Comments

  1. elise 16 maj, 2015 at 16:44

    åh så mycket god mat!

    Reply
  2. Christin 16 maj, 2015 at 19:01

    Kul (!!) med mer vardag! Och vilken dag sen då!

    Reply
  3. ISA 16 maj, 2015 at 19:04

    jippie på sånna här inlägg, så fin dag! men hallå, är det ett megapack med finncrisp!? eller ser det bara så ut? haha blev lite fascinerad!!

    Reply
  4. Vicky 16 maj, 2015 at 21:26

    perfekt dag ju. älskar dymo f ö <333

    Reply
  5. Beata 17 maj, 2015 at 08:27

    damn va fin dag! haha så härlig första bild, man riktigt känner hur det känns!

    Reply
  6. Sandra 17 maj, 2015 at 09:40

    Yey, så roligt att få följa med på en dag av det här slaget 😀 Fattar inte vad du gör med din basilika för att den ska bli så monsterstor men är mäkta imponerad!

    Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *