En av grejerna jag såg mest fram emot med huset som vi hyrde i Italien (Villa Trotta) var att det hade ett utekök med stenugn. Perfekt för att baka egen pizza i. Vi hade alla laddat för den här kvällen länge. Vi satte en pizzadegen på jäsning redan dagen innan, tände upp i ugnen strax efter lunch så att den skulle hinna bli riktigt varm och ugnstorkade tomater med vitlök och rosmarin på låg värme i några timmar. Vi gjorde allt vi kunde enligt konstens alla regler. Sen öppnade vi upp Carols Pizzeria (Calle var chef över stenugnen, därav namnet).

Italy day 4
Italia day 4
Italy day 4
Italy day 4
Italy day 4

Vi ville göra det så äkta det bara gick, särskilt när vi dessutom var i närheten av Neapel. Pizzans födelseplats. Därför kändes det ganska givet att vi skulle baka klassiska Margherita. Svårare än tomat, mozzarella och basilika behöver det inte vara.

Italy day 4
Italy day 4

Alla fick en varsin pizzadeg att göra sin egen pizza på. Men för att vi inte skulle svimma av hunger så var vi två på varje deg. Vi gräddade nämligen bara en pizza i taget i ugnen och för att inte maten skulle bli kall fick vi äta lite i omgångar. Det blev fullt av liv och rörelse i lilla uteköket, några kavlade deg medan några väntade på att pizzan skulle gräddas klart och några andra åt.

Italy day 4
Italy day 4

Alltså jag skojar inte, men den här pizzan var helt vansinnigt god. ♡♡♡ Åt i och för sig inte just denna på bilden. Det här var första pizzan som kom ur ugnen och den var Philips och Elias.

Italy day 4
Italy day 4

Men HÄR är Elins, Malins och min första pizza. – Hej lilla vännen!!

Italy day 4
Italy day 4

Var så lyrisk när Calle plockade ut den att jag glömde fota den på nära håll. DEN VAR TAMIGFAN DET GODASTE PIZZAN JAG NÅGONSIN HAR ÄTIT. Okej, måste lugna mig. Men alltså. SÅ GOTT!!

Italy day 4

Om man tittde bakåt från pizzaugnen så hade vi dukat långbord där vi satt och åt i omgångar. Här skålar Elin för maten kan jag tänka mig. Ser rätt tomt ut på bilden, men bakom kameran trängs åtta pizzabagare. Tänk på det.

Italy day 4
Italy day 4
Italy day 4
Italy day 4

Det kan ju ha något med råvarorna att göra att pizzan blev så himla god. Vi hade ju lagt ner så mycket kärlek i varje moment och dessutom köpt lokal buffelmozzarella från byn. Hej och hå vad gott. Sen atmosfären och peppen från oss alla. På riktigt så var det helt magiskt. Men det kanske jag redan har sagt?

Italy day 4

När vi ändå hade ugnen varm passade jag på att grädda bästa baguetterna i stenugnen. Det gäller ju att passa på liksom. Behöver jag säga att just den här omgången blev extra god?

Det var nog mitt hittils mest superlativ-strösslade blogginlägg. Men så får det faktiskt vara. Det här och hela resan till Italien var liksom freaking-fantastisk.

 

Här kan du läsa mer om Italienresan ↓
☼ Första dagen i Italien
☼ Poolhäng och en somrig sallad
☼ En lugn dag på Villa Trotta
☼ Grillad fisk och en ovanligt fin solnedgång

11 Comments

 1. elise 16 juli, 2015 at 22:37

  fyyyyyy vad mysigt det ser ut!!!!

  Reply
 2. Mikaela 16 juli, 2015 at 22:42

  Men alltså jag slutar inte att förundras över den här resan, ALLT verkar ha varit så jäkla fantastiskt och perfekt! Nästa år gör jag banne mig samma grej! Pizzorna ser gudomliga ut!!!

  Reply
  1. Anna María 20 juli, 2015 at 12:33

   Ja, men gör det! På riktigt bästa semestern någonsin, alla kategorier!

   Reply
 3. Stina - Tillvaron.se 17 juli, 2015 at 09:13

  Men så himla underbart, dom det vattnas i munnen i detta nu alltså! 😀

  Reply
  1. Anna María 20 juli, 2015 at 12:33

   Ja visst! Skulle inte tacka nej till det där nu.

   Reply
 4. LisaMarie 17 juli, 2015 at 12:22

  Åh alltså jag älskar pizza och det dr såg helt galet gott ut! Nomnomnom!

  Reply
 5. Vajb 20 juli, 2015 at 23:22

  Wow! Det där såg ju bara helt fantastiskt underbart ut!

  Reply
 6. Pingback: Tomatstatus: augusti « Anna María

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *