Matlådans år III

Nu så sakteliga börjar folk komma tillbaka till jobben efter semestern, skolorna börjar igen och vardagen tar vid efter ledigheten. För mig är det knepigast att få rutin på veckohandling och att ta med matlådor till jobbet. Minns ni att jag tidigare har pratat om att 2015 är ”Matlådans år”? Jag myntade det uttrycket i början av året när plånboken gapade tom och jag ville göra en kul grej av att ta med matlåda till jobbet varje dag. För mig har det faktiskt funkat bra att göra något större av hela matlådeförfarandet. Då har jag liksom tvingat mig själv att vara extra påhittig och peppad på att få med mig en låda så gott som varje dag.

Nu tänkte jag att vi kikar lite på några matlådor. Hoppas ni kan hitta lite inspiration.

Matlådansår år III

Linssoppa är enkelt att göra och perfekt att ha med i lådan.

Matlådansår år III

Makaroner och veg. chorizo. Det här är en typisk rätt som faktiskt funkar lika bra att laga på morgonen om man har några minuter över. Koka och steka. Sen är det bara att stoppa ner i en låda och ta med.

Matlådansår år III

En indisk böngryta med ris.

Matlådansår år III

Quornfärssås med bönpasta.

Matlådansår år III

Snabb pastasallad med fetaost, soltorkade tomater, paprika och spenat. Funkar också fint att snabbt fixa ihop på morgonen.

Matlådansår år III

Spaghetti och tomatsås, den vanligaste rätten som vi brukar laga hemma när vi har lite bråttom men ändå vill laga mat. Grunden består av krossade tomater, lök och örtkryddor.

Matlådansår år III

Potatispannkaka med lingonsylt.

Matlådansår år III

Makaroner, grönsaksbullar och en yoghurtsås. Rätt märklig kombination, men funkar.

Matlådansår år III

Quinoasallad med tomat och purjolök, mozzarella och grönsallad.

Matlådansår år III

Pasta rosso med vitlöksfrästa champinioner. Det är en pastasås med morötter i. Enkelt, billigt och gott.

Matlådansår år III

Mer qournfärssås och makaroner.

Matlådansår år III

Zuccini- och spenat-paj.

Matlådansår år III

Vegburgare. Lite meckigare att ha med då det kräver några olika lådor med alla ingredienser i. Jag tycker i alla fall att en burgare är godare om en kan montera den precis innan den ska ätas.

Matlådansår år III

Det här är en annan snabb-låda. Sallad och keso med örtsalt.

Matlådansår år III

Fiskgratäng med potatismos och gröna ärtor.

Matlådans år III

Och ibland kan en ju få till oväntade matlådor. Som när kollegorna på jobbet har haft ett lyxigt kundmöte med lunch som råkar bli över. Då gäller det ju att hålla sig framme för att få smaka av det goda.

Hoppas ni fått några idéer på lådor framöver. Säg till om ni vill få recept på något särskilt så ska jag såklart fixa det.

 

Nyfiken på ännu fler matlådor? Kolla in
2015 – Matlådans år
Matlådans år II

6 Comments

  1. Vicky 17 augusti, 2015 at 15:41

    älskar detta. körde en del matlåda hemma i sverige (vilket KÄNNS som en svensk grej med tycker jag!) men inte alls här. är borta typ 06-21 varje dag denna sommar så har lagat absolut 0 mat. sjukt. så bra inspo för hösten dock! <3

    Reply
    1. Anna María 18 augusti, 2015 at 09:39

      Ja, men det är kanske en ganska så svensk grej med matlåda ändå. Men faktiskt så himla bra. Men jösses vilka långa dagar du har. Är imponerad över allt du ändå verkar hinna med.

      Reply
  2. Helly 17 augusti, 2015 at 23:30

    Borde verkligen ta tag i det där med matlådor. Är sämst på att laga mat för tillfället och god mat behöver ju inte bara avancerad. Blev sjukt sugen på makaroner och korv nu liksom =)

    Reply
    1. Anna María 18 augusti, 2015 at 09:40

      Men precis, behöver ju faktiskt inte alls vara så himla svårt. Jag tänker lite att om jag börjar enkelt är det ett mindre steg till att göra något lite mer avancerat sen.

      Reply
  3. elise 19 augusti, 2015 at 11:25

    dessa inlägg är verkligen superbra! jag har försökt göra mina matlådor lite roligare i år, tycker ffa det känns skitviktigt att ha något GOTT att se fram emot mitt på dagen när en jobbar. PAJ och PIZZA är så bra matlådor pga en blir alltid lite mer pepp av det 😀

    Reply
    1. Anna María 20 augusti, 2015 at 15:28

      Vad glad jag blir när du säger så! Precis, är så himla viktigt att ha något som känns kul att äta. Håller med PAJ och PIZZA i fler matlådor. Sån himla bra grej.

      Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *