Så himla kul att ni gillar mina bilder från Island, det är ett helt magiskt land och vackert till och med i dåligt väder. Jag har nämligen väldigt mycket mer att visa därifrån så jag hoppas att ni inte har tröttnat än.

Nu tänkte jag att vi tittar närmare på när vi åkte till Þingvellir. Det är en plats som jag tror de flesta som reser till Island någon gång besöker. Þingvellir ingår i Golden Circle och är beläget mitt emellan två kontinentalplattor. Här möts alltså den amerikanska plattan och den euroasiska plattan. De här två plattorna glider hela tiden lite ifrån varandra och detta gör att Island växer med ca två cm per år. (Källa på den exakta siffran oklar, men det är vad jag hört. Rätta mig gärna om jag har fel.) Det tycker jag känns extra tydligt när en vandrar omkring i området som är fullt av stora djupa sprickor i marken.  Det var även på Þingvellir som islänningarna hade sitt första riksmöte och bestämde saker på tinget. Plus att stora delar av Bröderna Lejonhjärta spelades in här.

 

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Det finns så många små och fina platser att stanna till vid. Här hade vi precis kommit in till nationalparken som Þingvellir ligger i och vi stannade till vid Þingvallavatn som är Islands största sjö. Det var så stilla i luften och vattnet låg alldeles blankt.

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Vi hittade även lite blåbär. Några få som var mogna. Först tänkte vi plocka med hem till mormor och morfar då de båda (särskilt morfar) är helt galna i och ÄLSKAR alla sorters bär. En egenskap som gått i arv, helt klart. Men de var så himla få bär och Ágúst, min morbror, sa att han istället tar med dem ut på en blåbärstur senare när bären mognat lite mer.

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Första stället vi stannade på när vi kom till Þingvellir var Peningjagjá (heter från början Nikulásargjá), det är en spricka där folk kastar i pengar. Faktiskt vet jag inte varför. Har säker med tur, kärlek eller önskningar att göra. Vad jag vet är att vattnet är klarblått och att pengarna glittrar väldigt fint. Tittar ni noga kan ni se att folk också kastat i hela kreditkort. Oklart om det ger samma effekt som pengarna dock.

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Resegänget! ♡
Þingvellir

Þingvellir

Efter att vi promenerat bort till Öxnarárfoss och kände vi oss klara med Þingvellir. Det är vackert och mäktigt, men alltid massa andra människor i området på grund av att det ju är en så stor turistattraktion. Men ändå värt att besöka dessa platser tycker jag.

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Ingen roadtrip utan att stöta på massa isländska får som springer fritt ute i naturen på vägar och bredvid. Så himla gulliga och fluffiga!

Þingvellir

Þingvellir

Þingvellir

Så körde vi vidare längs långa serpentiniga vägar, stannade till för att beundra och fota lite varstans.

Þingvellir

Þingvellir

Och vi var helt ensamma.

Jag har som sagt så himla mycket mer att visa er från resan, vad föredrar ni, långa inlägg med mycket bilder eller ska jag dela upp dem i mindre kortare? Vad gillar ni?

 Här kan du läsa mer om min senaste resa till Island ↓
Första dagen på Island
Vandring på Esjan
Svínahraun
Þingvellir
Krýsuvík
Reykjanestá – branta klippor och stora stenar
Gunnuhver
Norrskensnatten
Panoramabilder från Island

TRANSLATION: One day we took a trip to the national park of Þingvellir. Do I need to say it was beautiful?

10 Comments

 1. Dani i London 9 september, 2015 at 15:13

  Kortare helst, då räcker de längre :3

  Reply
  1. Anna María 9 september, 2015 at 21:15

   Haha! Sant, det gäller bara att folk inte tröttnar också. 😛

   Reply
 2. Jess 9 september, 2015 at 21:09

  Vilka vyer, så himla vackert verkligen! Och fåren <3

  Reply
  1. Anna María 9 september, 2015 at 21:14

   Ja visst är fåren så himla fina <3

   Reply
 3. Mikaela 10 september, 2015 at 20:22

  Kommer nog aldrig att tröttna på bilder från Island, de är verkligen helt makalöst vackra! Det syns inte att det var massa folk där vid Pingvellir, ser ut som det bara var ni och naturen, jag brukar tycka att det är lite svårt att få bra naturbilder när det kryllar av folk som bara hamnar i vägen för mina foton 😉

  Reply
  1. Anna María 12 september, 2015 at 15:01

   Det gäller att passa på när folk är borta och att stå längst fram 😛

   Reply
 4. Pingback: Island – Krýsuvík « Anna María

 5. Pingback: Island – Gunnuhver | Dnilva

 6. Pingback: Island – Svínahraun | Dnilva

 7. Pingback: Mina Islandstips – perfekt guide för dig som vill utgå från Reykjavik | Dnilva

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *