En av grejerna jag vill göra i höst/vinter är att sticka klart min Islands-tröja. Och den här är inte en sån där klassisk ”Lopapeysa” med mönster, men likväl stickat av samma typ av garn. Vilket är lika med att den kommer vara mycket varm när den är klar.

Knitting

Mönstret jag gör heter säkert något särskilt, jag har ingen aning. Och jag har tyvärr absolut ingen aning om stick-relaterade ord (förutom räta och aviga maskor) heter på svenska för allt jag har lärt mig om stickning har jag lärt mig på isländska av mamma eller mormor. (Kan möjligen vara enda nackdelen med att vara tvåspråkig.)

Men jag stickar i alla fall fyra varv för att få till mönstret. Ett varv med varannan rät och avig, sen ett varv med bara räta, sen ett varv med aviga och räta och till sist ett till varv av räta maskor. Sen börjar jag om och då får jag till det här mönstret. Tycker det är himla fint.

Knitting

Snart är det dags att börja göra ärmarna tror jag och därför har jag dragit mig lite för att komma dit, för att jag inte har en aning om HUR jag ska göra. Men det är väl egentligen bara att fortsätta för sen är tanken att jag ska göra en slags krage/luva på tröjan också. Nu i efterhand känns det kanske inte som den lättaste tröjan jag valde att börja med. Men en måste ju börja någonstans tänker jag.

 

TRANSLATION: This is what I’m knitting at the moment. A sweater out of Icelandic wool. 

5 Comments

 1. Marie Wessman 19 november, 2015 at 08:34

  Vilken fin nyans det blir med det lite kalla bruna och det gråa i garnet (kanske bara ser ut så på bild iofs?)! Köpte en kofta i typ de färgerna här om dagen. Jag vet inte vad mönstret heter. Men det ser ju ut som mosstickning – när man stickar varannan rät och avig i varje varv.

  Vill bara säga att din blogg är så himla mysig! Har följt dig sen ett tag nu men inte kommenterat (något som man lätt glömmer bort). Älskar dina Islands-inlägg. Måste åka dit!! Ta hand om dig!

  Reply
 2. Mikaela 19 november, 2015 at 11:30

  Den ser så mysig ut redan! Kommer säkert bli jättefint. Har inga tips om ärmar tyvärr eftersom jag bara stickat ett par fula Lovikavantar på slöjden i högstadeiet 😉 Men ser fram emot att se när den är klar! 🙂

  Reply
 3. Emilia 19 november, 2015 at 20:54

  Tror den kommer bli asbra även om mönstret är svårt! Gråa tjocktröjor är så himla vackert och en som blir rejält varm är behövligt. Lycka till med stickandet!

  Reply
 4. Ruth | HungryHeart.se 19 november, 2015 at 22:23

  Ojojoj, vilken vacker och mysig tröja! Jag känner hur jag förvandlas till emojin med hjärtan istället för ögon… SÅ fin!

  Reply
 5. Alicia 20 november, 2015 at 09:42

  Jädrar vad det kryper i fingrarna nu! Jag har längtat efter ett stickprojekt sen vi började planera för garntemat och nu på sistone har jag liksom bara gått och väntat på att förra helgen ska överlevas så jag kan göra precis vad jag har lust till! Nu kan jag det! Har ett par tumvantar jag skulle vilja sticka. Kanske hinner jag förbi en garnbutik efter jobbet. Tack för inspo!
  Vad läcker effekt din stickteknik har! Jag har inte hört om den tidigare men det blir väldigt vackert och effektfullt. Tuff du är!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *