Så var dagen kommen, det sista dygnet på min och mina kompisars Italien-resa i somras. Det var på riktigt den bästa semestern jag någonsin har haft. Så det är med lite vemod som jag publicerar det sista inlägget.

 

Italy day 13
Mycket kretsade kring mat på den här resan, att laga och äta gott. Samt att testa nya grejer. Philip tog detta på allvar och ville baka en kaka, Pastiera Napoletana, som var väldigt typisk för området vi var i. Egentligen är det en kaka som äts på påsken, men vad tusan. Philip ville ändå baka den. Enda knixet med kakan var att den tog en vecka att göra och alla delmoment skulle göras i en viss ordning.

 

Italy day 13
Kakan var en av de mäktigaste jag ätit någonsin. Så det fick bli vår lunch. Ändå semester ju, och då är det helt legitimt att äta en kak-lunch.

 

Italy day 13
Ljuset var magiskt och Villa Trotta visade sig från sin bästa sida. Malin passade på att njuta från fönstret på hennes och Elins rum på övervåningen.

 

Italy day 13

Italy day 13

Italy day 13
Efter en dag full av plockande och packande gjorde vi som många andra kvällar och satte oss på terassen med ett glas vin och njöt av de sista soliga timmarna.

 

Italy day 13
Och såhär bra tycker jag att semestern hittills har varit!

 

Italy day 13
Och bara för att så tog vi en gruppbild av oss alla från vecka två. Jag var ju där totalt i två veckor, men några var bara en vecka. Ganska skön uppdelning ändå att det byttes lite folk efter en vecka.

 

Italy day 13

Italy day 13
När vi hade fotat och hoppat klart framför solnedgången var det dags att använda pizzaugnen en sista gång. Vi hade satt en deg på jäsning efter tips och trix från Stefano, en italienare vi träffade första dagen nere i byn.

 

Italy day 13

Italy day 13

Italy day 13
Och det blev ju helt klart rätt bra pizzor denna gång också. Så megalyxigt att ha en egen pizzaugn på baksidan. Sen gick vi och la oss i hyfsad tid för att orka upp nästa morgon då vi skulle flyga hem.

 

Italy day 14
Så vaknade vi upp till en fin soluppgång över de vyer vi de senaste två veckorna hade kallat vårt hem. Tack Italien och Villa Trotta för två magiska veckor.

Här kan du läsa mer om Italienresan ↓
☼ Första dagen i Italien
☼ Poolhäng och en somrig sallad
☼ En lugn dag på Villa Trotta
☼ Grillad fisk och en ovanligt fin solnedgång
Pizzakväll på Villa Trotta
Dagsutflykt till Castellabate
Nya kompisar och en utflykt till en vingård
Dagsutflykt till Paestum och Selim i solnedgången
Minnen från en sommar i Italien
Poolparty på Villa Trotta
Besök på en buffelfarm, serpentinvägar och hemmagjord gnocchi

 

Och som kontrast till de här somriga bilderna från Italien vill jag påminna om Monthly Makers och våran pågående adventskalender. För alla luckor kolla in vår facebooksida facebook.com/monthlymakers

 

TRANSLATION: Our last day in Italy when we ate Pasteria Napoletana, and made pizza.

5 Comments

  1. Mikaela 15 december, 2015 at 14:23

    Förstår att det var en av de bästa resorna, de har verkligen sett heeelt fantastiskt ut på alla bilder! Hoppas jag har möjlighet att resa till medelhavet någonstans nästa år!

    Reply
    1. Anna María 18 december, 2015 at 08:58

      Vad bra, för det var ju det också. Ja, hoppas du kan resa dit nästa år!

      Reply
  2. ISA 15 december, 2015 at 20:00

    den där resan alltså.. verkar episk. Vill smaka på typ allt ni åt dessutom, haha <3

    Reply
  3. Amanda 17 december, 2015 at 21:08

    Verkar verkligen ha varit en så himla bra semester! Skulle absolut vilja göra något liknande 🙂

    Reply
    1. Anna María 18 december, 2015 at 08:55

      Det rekommenderar jag dig verkligen att göra någon gång.

      Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *